منتدى خدمة نت

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
منتدى خدمة نت

منتدى خدمة نت لخدمات الواب منتدى متخصص في تقديم الخدمات المجانية والمدفوعة للمنتديات العربية. عديد الخدمات الحصرية نقدمها لكم، أحلى خدمة أحلى بار وغيرها


2 مشترك

    افكاري المتواضعه :::::وانتي بتطبخي شغلي دماغك

    the_leader
    the_leader
    صاحب المنتدى
    صاحب المنتدى


    آخر مواضيعي : دورة تركيب شبكة ريزو محلية lan على الويندوز xp
    جنسيتي : الجزائر
    عدد المساهمات : 2149
    نشاطـي : 4443
    تقييماتـي : 3
    تاريخ التسجيل : 22/12/2011
    العمر : 35

    افكاري المتواضعه :::::وانتي بتطبخي شغلي دماغك Empty افكاري المتواضعه :::::وانتي بتطبخي شغلي دماغك

    مُساهمة من طرف the_leader الخميس يناير 24, 2013 3:53 pm

    بسم الله الرحمن الرحيم

    كلنا بندخل المطبخ كل يوم وبناخد وقت كبير نحضر وجباتنا عندي افكار من خبرتي بقه 18 سنه اتهريت طبيخ باضحك
    يللا مش هضيع وقتكم
    الفكره الاولي

    البصل لما تبشري البصل بالمبشره عشان تحمريه للصلصة وغيرها بتحسي انه اتعصر شويه وفيه ميه كتير
    الميه بتخلي الطعم مر
    الفكره اعصري البصل من الميه قبل ما تحطيه في الزيت والعصير اللي بيطلع حطيه علي الشوربه مع ملح وفلفل يبقي الشوربه حلوه وتضيع الزفاره ووفرتي البصل اللي بيتحط في الشوربة وكما البصل هيتحمر بسرعه لانه مفهوش ميه

    الفكره الثانيه

    لما تسوي البصل في الزيت وعايزه توفري في الزيت ايه اللي بيحص بيحروق منك ويمرر
    هنعمل ايه بقي نكتر الزيت براحتنا خالص وبعد ما يستوي هتلاقي الزيت فصل لوحده هتجيبي صفايه وتصفي البصل من الزيت وتضغطي عليه تطلعي روحه باضحك قصدي تطلعي الزيت منه وتستخدميه في اي حاجة تانيه تحمر بيه اللحمه او الفراخ اوتعملي بيه الرز ولسان العصفور وهيكون طعمه حلو بنكهه البصل
    وعلي فكره كل ما تكون النار هاديه علي الاكل كل ما يكون طعمه احلي

    الفكره الثالثة
    لما تضربي الطماطم في الخلاط بتحطي شويه ميه عشان الخلاط يشتغل وطبعا العصير بتاع الطماطم هيكون خفيف وياخد ناركتير في السوي

    هنعمل ايه نبشر طماطميتين في المبشره ونبدا بيهم في الخلاط ونشغل الخلاط ونضيف قطع الطماطم واحده واحده الخلاط هيشتغل عادي ويطلع العصير تقيل ما ياخدش وقت ويوفر الغاز وضيفي فصين توم وملح اثناء الخلط لنككهه جميله


    الفكره الرابعه
    الدربكه في المطبخ والتاخير في الضبيخ من غير لازمة
    الحل لازم تشغلي دماغك يعني تتعودي انك ترتبي مراحل الطبخ قبل ما تبداي يعني تحطي ميه الشوربة علي النار اثناء لغايه ما تغلي تكوني غسلتي الفراخ اواللحمه وحضرتيها
    او تعملي البصله وتحطيها بالزيت علي النار هاديه وهي بتستوي تكوني جهزت الخضار والطماطم استخدمي اكثر من عين عشان توفري وقت وقوفك في المطبخ
    اول ما تبداي تملي حوض المطبخ ميه دافيه بمنظف وكل ما توسخي حاجة تغسليها في ساعتها بعد ما تخلصي هتلاقي المطبخ زي الفل

    الفكره الخامسه
    غلي اللبن عشان مش يفور هتجيبي مانع الفوران عشان البوتجاز والعيون بتبوظ اكتر حاجة من اللبن لو معندكيش مانع الفوران تحطي معلقة كبيره مغسولة في اللبن وهو بيغلي او كبشه مش هيفور وتخلي النار واطيه

    الفكره السادسة
    وانتي بتسلقي البيض عشان ميتكسرش اثناء السلق تفحصي البيضه كويس لو فيها شرخ يبقي بلاش تسلقيها هتبوظ
    وبعدين تحطي شويه ملح مع ماء السل هيمنع الشروخ

    الفكره السابعة
    وانتي بتعملي الباشميل المكرونة بتتاخر في الفرن علي ما تستوي ومش بيحمر الوش بسرعه
    فكرتي اولا لازم كل المكونات تكون سخنة يعني مش تعملي المكرونه وتركنيها والعصاج وتركنيه لما يبرد غلط
    اولا المكرونه تزودي سواها اكتر من العادي وتكون سخنه
    هتضيفي ملعقة باشميل سخن في قاع الصينيه بعده تخلطي نص الباشميل سخن مع المكرونه وتفرشي نصها تحت وعليها العصاج برضه سخن وباقي المكرونة ونص الباشميل التاني هتحطي عليه بيضتين وهو سخن مش هيحصل اي حاجة بس حطيهم بيضه بيضه وقلبي جامد وعلي الوش وبسرعه في الفرن هتلاقيها مش هتاخد نص الوقت وتكون طبعا الفرن سخنه



    يا رب الافكار تكون عجبتكم ولو في تشجيع اكمل خبراتي في المطبخ
    ارجو التقييم


    # 34

    # 52

    # 53

    # 85

    فاعل خير
    فاعل خير
    كبار الشخصيات
    كبار الشخصيات


    جنسيتي : الجزائر
    عدد المساهمات : 2352
    نشاطـي : 2381
    تقييماتـي : 0
    تاريخ التسجيل : 18/10/2012
    العمر : 39

    افكاري المتواضعه :::::وانتي بتطبخي شغلي دماغك Empty _da3m_2

    مُساهمة من طرف فاعل خير الإثنين يونيو 17, 2013 4:46 pm

    افكاري المتواضعه :::::وانتي بتطبخي شغلي دماغك 9979
    السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
    انجاز رائع ومواضيع مميز وابداع راقي
    سلمت وسلمت الايادي التي شاركت وساهمت في هذا الطرح الجميل
    بارك الله بك ولا تحرمنا من ابداعاتك وتميزك المتواصل
    واصل في كل ما هو جديد ومفيد لديــــــــــــــك
    فنحن بانتظار جديدك الرائع والجميــــــل
    كوجودك المتواصل والجميل معنا
    افكاري المتواضعه :::::وانتي بتطبخي شغلي دماغك 9979

      الوقت/التاريخ الآن هو الجمعة مايو 17, 2024 5:22 am